20 Gevulde eieren
Ingredienten:
10 eieren
1 dunne prei
1 klein uitje
1 augurkje
Stukje rode paprika
1 plakje ham
Mayonnaise of frietsaus
Aromat
Voorbereiding:
Kook de eieren hard, laat ze afkoelen, pel ze en snij ze doormidden. Doe het geel in een bakje. Snij van de bolle kant van de eieren een klein plakje af (dit voorkomt glijden op het bord of schaal). Doe deze stukje bij het eigeel en maak dit fijn met een vork.
Was de prei, snij deze in de lengte in vieren en snij ze dan heel fijn.
Het uitje, de augurk, paprika en ham ook heel fijn snijden.
Voeg dit bij het eigeel en meng dit door elkaar. Doe er wat aromat en mayonaise bij, maar voorzichtig met de mayonaise want er moet een stevige massa ontstaan (geen papje).
Vul de halve eieren en versier ze met stukjes paprika en peterselie. Wil je een andere kleur, b.v. roze, voeg er dan paparika-poeder door. Voor gele vulling: kerrie. Voor creme-vulling: nootmuskaat.